AP 2018

Meer dan 150 vluchten geschrapt op Schiphol door de harde wind in Nederland

Op de Nederlandse luchthaven Schiphol zijn 154 vluchten geschrapt door de harde wind. Het gaat vooral om vluchten van KLM. In Zaventem zijn er geen afgelastingen.

De luchthaven van Schiphol gebruikt momenteel maar één baan om te starten en één om te landen. In totaal zijn 78 aankomende en 76 vertrekkende vluchten geschrapt, vooral met bestemmingen binnen Europa.

De meeste vluchten zijn van KLM. Dat voor Europese bestemmingen is gekozen komt omdat er naar veel Europese steden meer vluchten op een dag zijn. Omboeken is dan makkelijker dan bij intercontinentale vluchten, die vaak maar een keer per dag vliegen of nog minder.

In België veroorzaakt de wind geen grote problemen op Zaventem. Er zijn geen afgelastingen en geen vertragingen.

Meest gelezen