Videospeler inladen...

Lynn Wesenbeek duwt Europese lijst voor Open VLD

Enkele opvallende namen op de Europese lijst voor de liberalen: bij de Europese verkiezingen in mei duwt tv-presentatrice Lynn Wesenbeek de lijst. Filosofe Alicja Gescinska staat op plaats drie. En voormalig eurocommissaris Neelie Kroes duwt de opvolgerslijst.

Voormalig VTM-nieuwsanker en huidig Kanaal Z-presentatrice Lynn Wesenbeek is een van de opvallendste namen op de Europese lijst voor de liberalen. Wesenbeek was Miss België in 1987, in de jaren 90 werd ze een van de gezichten van VTM. Ze presenteerde er verschillende programma's en was nadien ook jarenlang anker van "Het Nieuws". De voorbije jaren verdween ze van het scherm, maar sinds enkele maanden presenteert ze bij de economische tv-zender Kanaal Z.

Wesenbeek heeft twee dochters met haar ex-man, voormalig Gents gemeenteraadlid en Oost-Vlaams provincieraadlid voor Open VLD Geert Versnick. Versnick kwam in 2017 in opspraak over bedenkelijke onkostenvergoedingen, en over zijn vele mandaten en zijn bestuurszitje bij de ter ziele gegane Optima-bank.

 Alicja Gescinska.

En ook filosofe en schrijfster Alicja Gescinska zal bij de verkiezingen in mei op  de Europese lijst van Open VLD staan. Ze krijgt de derde - en dus een verkiesbare - plaats. U kent Gescinska misschien van het Canvas-programma Wanderlust, waarin ze de wereld rondtrekt om diepgaande gesprekken te voeren met bekende denkers.

Gescinska was eerder vooral actief als filosofe, met onder andere een pleidooi voor "positieve vrijheid" in De verovering van de vrijheid. In 2016 debutteerde ze als romanschrijfster, met Een soort van liefde. 

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van Wanderlust (2017): 

Videospeler inladen...

Zoals bekend, zal Guy Verhofstadt de lijst trekken. Europees parlementslid Hilde Vautmans staat op twee.  Eva De Bleeker trekt bij de opvolgers, waar voormalig eurocommissaris Neelie Kroes duwt. "De uitdagingen voor Europa zijn groot en Open VLD stelt dan ook een sterk team op dat voluit aan de slag wil", klinkt het bij Verhofstadt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen