Na dodelijk schietincident in Kruishoutem: waarschuwingsschot en schot in het been haalden niets uit

De politie heeft gisteren in Kruishoutem, een deelgemeente van de Oost-Vlaamse fusiegemeente Kruisem, een man doodgeschoten die met messen zwaaide. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man weigerde te luisteren naar de aanmaningen en waarschuwingsschoten van de politie, zo meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Gisteravond rond 18 uur was bij de politie een oproep binnengekomen over een man die in de Winston Churchillstraat in Kruishoutem met messen stond te zwaaien. De man had al een buurtbewoner verwond.

Agenten gingen ter plaatse en maanden hem aan om de 3 messen die hij bij zich had neer te leggen, maar hij weigerde dat te doen, zo blijkt uit het eerste onderzoek van het parket. "Na een waarschuwingsschot in de lucht en in een volgende fase een schot in het been bleef de verdachte de politie dreigend toestappen met de messen ter hand. De man werd uiteindelijk dodelijk getroffen."

De man die doodgeschoten werd, is een 39-jarige inwoner van Kruishoutem. Er loopt nog een onderzoek naar waarom hij met messen stond te zwaaien. Ook het schietincident zelf wordt nog verder onderzocht.

Het slachtoffer is een 34-jarige buurtbewoner. Hij werd geraakt in de halsstreek, maar verkeert niet in levensgevaar.

Meest gelezen