Een sfeerbeeld aan een van de feestchalets in de Tomorrowland Winter-zone

Honderden feestvierders van Tomorrowland Winter tijdelijk uit de feestzone gehaald door felle wind

In het skigebied Alpe d'Huez zijn enkele honderden feestgangers van de eerste Tomorrowland Winter door de organisatie tijdelijk van de berg gehaald vanwege de felle wind. Door die gure weersomstandigheden moesten de skiliften dicht, en raakten niet alle wintersporters op eigen houtje beneden. Iedereen is voor zonsondergang weer in het dal geraakt en niemand is daarbij gewond geraakt, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland aan VRT NWS.

Het dancefestival in de Franse Alpen begint morgen pas, maar sinds vorig weekend zijn al heel wat festivalgangers naar Alpe d'Huez afgezakt, om voor het feestgedruis aan wintersport te doen of de randanimatie te verkennen. Sinds vanmorgen stond er een stevige wind in het gebied, waardoor aan het begin van de namiddag enkele skiliften moesten worden afgesloten.

De feestvierders die op dat moment in een hoger gelegen deel van het gebied waren, of in een van de skihutten daar en geen skimateriaal bij zich hadden, werden in groepjes opgepikt met snowcats. Ook de artiesten en het personeel in die verschillende skihutten, dat niet op eigen kracht beneden geraakte, werd uit voorzorg weggevoerd door de organisatie.

"Niet de sneeuwval was het probleem, wel de wind. We hebben een zestal snowcats ter onzer beschikking, en per rit kunnen we een groep van 20 vervoeren. Sommige mensen hebben dus even moeten wachten om de berg te kunnen afdalen. Maar iedereen is voor zonsondergang weg geraakt, en niemand is daarbij gewond geraakt", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "Dit zijn voor dit skigebied geen uitzonderlijke weersomstandigheden: er is geen sprake van een storm. Intussen is de rust al teruggekeerd. Elk skiseizoen moeten de liften wel eens tijdelijk dicht."

Vanaf morgen wordt er beter weer voorspeld. Dan gaat het eigenlijke festival van start met een openingsfeest 's avonds. Het hoofdpodium opent woensdag pas. Tomorrowland Winter eindigt vrijdag en verwacht 25.000 bezoekers. De organisatie laat nog weten dat er voldoende overdekte feestlocaties zijn die de festivalgangers kunnen opzoeken, als het weer te koud of guur zou worden. 

Meest gelezen