Verwendung weltweit, usage worldwide

Wind en regen blijven ons deze week gezelschap houden

Regen en vooral wind hielden gisteren lelijk huis boven ons land, maar ze zijn het nog niet beu. Vandaag en morgen moeten we rekening houden met krachtige rukwinden tot 80 kilometer per uur. En ook de rest van de week blijft het typisch maarts wisselvallig, met regen en vaak wind.

Vandaag wordt een wisselvallige dag met maartse buien, die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. In de namiddag wordt het vanaf het westen droger. De wind waait ook weer vrij krachtig vandaag in het binnenland uit west tot noordwest en krachtig tot zeer krachtig aan zee uit noordwestelijke richtingen. Aan zee zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/uur, in het binnenland tot 70 km/uur.

Vanavond en vannacht wordt het tijdelijk rustiger met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen met tegen de ochtend de eerste lichte regen aan de kust. De westnoordwestenwind wordt matig en krimpt in de loop van de nacht naar zuidzuidwest en wordt tegen de ochtend opnieuw matig tot vrij krachtig.

Morgen wordt het zwaarbewolkt en valt er aanvankelijk wat lichte regen. In de loop van de namiddag en avond gaat het bij de passage van een koufront vanaf het westen harder regenen. Er staat een vrij krachtige tot krachtige en aan zee een krachtige tot zeer krachtige wind uit zuidzuidwest met rukwinden van 60 tot 80 km/uur. Na de doortocht van de storing draait de wind naar west en neemt in het binnenland af naar matig tot vrij krachtig.

Ook woensdag wordt het erg wisselvallig en onstuimig met perioden van regen en felle maartse buien die kunnen gepaard gaan met onweer, stofhagel en windstoten.

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag lijken zich volgens de verwachtingen aan te kondigen als dagen met veel bewolking, perioden van soms langdurige regen of buien. De wind blijft ook altijd van de partij.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (zondag 10/03/2019, 20u):

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen