Videospeler inladen...

30 jaar "world wide web": dit is de computer die voor het eerst verbinding maakte met het internet in ons land

Het wereldwijde web bestaat exact 30 jaar, maar het internet van 1989 is lang niet hetzelfde zoals we het vandaag kennen. Pierre Verbaeten, emeritus hoogleraar Computerwetenschappen (KU Leuven), toont de eerste computer die hier in België werd aangesloten op het internet, en enkele jaren later ook op het "world wide web".

De computer staat in de gangen van het departement computerwetenschappen van de KU Leuven. Het is nu ongeveer dertig jaar geleden dat die voor het eerst connectie maakte met het pasgeboren internet, een primeur voor ons land. Enkele jaren later zou het ook een van de eerste computers worden die in België meespringen op de trein van het "world wide web".

"Er is een immens verschil tussen het wereldwijde web van dertig jaar geleden en dat van vandaag", legt Verbaeten uit. "In de begindagen was het beperkt tot tekstboodschappen en was het web in handen van enkele organisaties en waren de mogelijkheden beperkt. Vandaag is het wereldwijde web echt van iedereen, en de mogelijkheden zijn oneindig."

Meest gelezen