(archieffoto)
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Doodverklaarde Antwerpse Syriëstrijder blijkt toch nog in leven te zijn

De veroordeelde Syriëstrijder Abdellah Nouamane die vorig jaar doodverklaard werd door zijn moeder Fatima Ezzarhouni, blijkt nog in leven te zijn. Dat hebben de veiligheidsdiensten achterhaald, schrijft Het Laatste Nieuws en is aan onze redactie bevestigd. Nouamane bevindt zich nog in Syrië waar hij al meermaals gewond is geraakt.

Abdellah Nouamane vertrok midden 2013 naar Syrië. Eerst om er naar eigen zeggen te gaan helpen bij het Vrije Syrische Leger, later stapte hij over naar de rebellengroep Al Nusra en uiteindelijk naar terreurgroep IS. Hij kreeg vorig jaar van de rechtbank in Mechelen vijf jaar cel voor het beramen van een aanslag op Belgisch grondgebied.

Zijn moeder Fatima Ezzarhouni zette zich sindsdien in voor deradicaliseringsprojecten en stond op de lijst van CD&V Antwerpen voor district en gemeenteraad. 

Ezzarhouni verklaarde vorig  jaar ook aan Radio 2 dat ze uit "betrouwbare bron had vernomen dat haar zoon was overleden". Dat verhaal blijkt nu niet te kloppen. Volgens de veiligheidsdiensten is de twintiger in leven en bevindt hij zich nog in Syrië.

Videospeler inladen...

Meest gelezen