Copyright 2017 Jeff Hitchcock, Some Rights Reserved

Verenigd Koninkrijk verbiedt vluchten met Boeing 737 MAX na vliegramp in Ethiopië

Als eerste land in Europa heeft het Verenigd Koninkrijk alle vluchten met Boeing 737 MAX-vliegtuigen van, naar en over het land verboden. "Een voorzorgsmaatregel", aldus de Britse luchtvaartautoriteit. De 737MAX is het type toestel dat neerstortte afgelopen weekend in Ethiopië. Alle 157 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

De Britse luchtvaartautoriteit liet weten dat ze "de toestand van nabij heeft opgevolgd" na de crash afgelopen weekend van een Boeing 737 MAX in Ethiopië. "Maar omdat er nog onvoldoende informatie is van de vluchtrecorders, hebben we als voorzorgsmaatregel de instructie uitgevaardigd om alle commerciële passagiersvluchten van elke maatschappij die in het Britse luchtruim aankomen, vertrekken of erdoorheen vliegen, stop te zetten."

De Britse maatschappij TUI Airways liet intussen al weten dat haar in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde 737 MAX-toestellen aan de grond worden gehouden.

Mogelijk zal ook de Belgische maatschappij TUI fly, een andere luchtvaartmaatschappij van de TUI-groep, dat voorbeeld volgen. Dat wordt nog bekeken. TUI fly heeft vier Boeings 737 MAX in de vloot.

Ook de luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle liet intussen weten alle 737 MAX-vluchten op te schorten.

Meest gelezen