KMI waarschuwt voor rukwinden vanavond, vanaf 17 uur code geel

Het gaat opnieuw hard waaien vanavond. Het KMI verwacht rukwinden tussen 80 en 90 kilometer per uur. Vanaf 17 uur is code geel voor wind van kracht voor heel het land. Ook morgen gaat het nog stevig waaien. 

Op het einde van de namiddag bereikt een neerslagzone het westen van het land. De doortocht van die storing gaat gepaard met felle windstoten. Rond middernacht verlaat de regenzone ons land richting Duitsland. Morgen krijgen we eerst opklaringen en wolkenvelden. Die laatste kunnen uitgroeien tot maartse buien, die soms intens kunnen zijn en vergezeld gaan van onweer en stevige rukwinden.

Bij code geel is het erg moeilijk om met een geopende paraplu over straat te lopen, door de rukwinden worden grote takken van bomen in beweging gebracht, kleinere bomen kunnen omwaaien en woningen kunnen lichte beschadigingen oplopen door bijvoorbeeld verschoven dakpannen of beschadigde schoorstenen. 

Bekijk hieronder weerman Bram Verbruggen over het weer van vanavond:

Videospeler inladen...

Meest gelezen