Burgemeester Nijlen na storm: "Laat mensen opnieuw bellen naar lokale brandweerkorpsen"

De burgemeester van Nijlen wil dat de lokale telefoonnummers van de brandweer opnieuw in gebruik worden genomen. "Tijdens de storm waren 1722, 101 en 112 overbelast," zegt Paul Verbeeck (CD&V) in "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen.

"Onze brandweermensen zijn zondag met vertraging uitgerukt om mensen in nood te helpen," vertelt de burgemeester van Nijlen Paul Verbeeck. De reden van de vertraging was de overbelasting van de nationale noodnummers 1722, 112 en 101. In Gazet van Antwerpen getuigt een aantal misnoegde Nijlense brandweerlui anoniem over de malaise.

Burgemeester Verbeeck treedt hen bij. "Ik pleit ervoor dat mensen opnieuw naar de lokale telefoonnummers van de brandweer kunnen bellen. Op die manier worden de telefoontjes gespreid op de drukke momenten. Wij hebben daarom zondag het lokaal nummer van ons brandweerkorps opnieuw bemand. Er waren ook brandweerlui aanwezig in de kazerne om mensen op te vangen die schade kwamen melden."

Dringende hulp onmogelijk

De Nijlense burgemeester maakt zich bovendien zorgen over dringende oproepen die door de overbelasting van de nationale nummers niet beantwoord worden. "Ik denk aan mensen die hulp nodig hebben bij een plotse brand of acuut ziekenvervoer. Zo heb ik gelezen dat een vrouw uit Nijlen zondag zelf naar het ziekenhuis is gereden toen haar opa een beroerte had gekregen. Dat is niet de bedoeling."

Meest gelezen