Man moet meer dan 380.000 euro schadevergoeding betalen voor valse bommeldingen

Een man die in Brussel verschillende valse bommeldingen had gepleegd, heeft een werkstraf en een boete gekregen. Hij moet ook de kosten betalen die hij heeft veroorzaakt.

De nu 20-jarige man dreigde tussen oktober en december 2016 verschillende keren met aanslagen. De gebouwen van het Brusselse parket en de burgerlijke rechtbank werden daardoor ontruimd, net als het Noordstation. Uiteindelijk kon de dader opgepakt worden. De rechter heeft hem nu veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur en een boete van 300 euro. Daarnaast moet hij alle kosten vergoeden die zijn bommeldingen veroorzaakt hebben. Die lopen op tot 380.000 euro, plus nog extra kosten en interesten. De man kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Meest gelezen