Moeder van achtergelaten vondeling Arthur geïdentificeerd

De moeder van de baby die een week geleden in een appartementsgebouw in Antwerpen achtergelaten werd, is geïdentificeerd. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen. Ze heeft al bekend dat ze de baby achtergelaten heeft. 

Een week geleden werd in een appartementsgebouw in Antwerpen een baby in een papieren zak aangetroffen. De vondeling kreeg de naam Arthur. 

Nu is de moeder geïdentificeerd. "Onder meer door de camerabeelden kon de politie een 38-jarige vrouw identificeren." Het gaat om een Poolse vrouw. Ze bekende dat ze de moeder is en dat ze de baby achtergelaten had. De vrouw werd opgepakt, maar in de loop van de voormiddag opnieuw vrijgelaten. 

"De vrouw zou ongewenst zwanger geweest zijn en niemand zou daarvan op de hoogte zijn", schrijft het parket. "Ze panikeerde en heeft een plaats gezocht om het kind achter te laten. Naar eigen zeggen had ze nog nooit van de vondelingenschuif gehoord."

Meest gelezen