Videospeler inladen...

Open VLD strikt Goedele Liekens voor Kamerlijst in Vlaams-Brabant

Goedele Liekens komt bij de aanstaande verkiezingen op voor Open VLD. De seksuologe en presentatrice zal op de derde plaats staan op de Kamerlijst van de liberalen in Vlaams-Brabant. "Ik engageer me al jaren voor een betere samenleving. Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan", zegt Liekens over haar overstap naar de politiek.

Nadat gisteren bekend is geraakt dat Lynn Wesenbeek de Europese lijst zal duwen bij Open VLD, melden de liberalen nu dat Goedele Liekens op de Kamerlijst zal staan, in Vlaams-Brabant. Liekens krijgt de derde plaats op de lijst, een verkiesbare plaats. De liberale Kamerlijst in Vlaams-Brabant wordt getrokken door ontslagnemend minister Maggie De Block.

Goedele Liekens werd in 1986 bekend als Miss België, een jaar voor Lynn Wesenbeek het kroontje van haar mocht overnemen. Beiden werden ook bekend als presentatrices bij de commerciële omroep VTM. 

"Handen uit de mouwen"

Later werd Goedele Liekens ook VN-goodwillambassadrice. In die functie trekt ze zich het lot aan van vrouwen en meisjes die zich in moeilijke seksuele omstandigheden bevinden. Maar nu wil ze dus in de politiek stappen.

"Politiek werkt misschien traag, maar als VN-ambassadeur heb ik geleerd dat verandering er niet komt door met een stormram op deuren te beuken, wel door de dialoog aan te gaan en zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat wil ik nu doen”, zegt Liekens over haar kandidatuur.

Liekens is in het dagelijkse leven op dit moment actief als tv-presentatrice in het buitenland en als seksuologe publiceert ze boeken.

Rolmodel

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten en lijsttrekker Maggie De Block omschrijven Liekens als een "echt rolmodel, voor vrouwen én voor mannen". Ze noemen haar ook "een aanwinst voor onze liberale partij, en binnenkort hopelijk ook voor het federaal parlement, waar ze ongetwijfeld haar ongezouten mening zal geven".

(lees verder onder de tweet van Open VLD)

Concurrentie

Goedele Liekens is niet het eerste zogenoemde "witte konijn" dat in Vlaams-Brabant uit de hoed wordt getoverd voor de verkiezingen van 26 mei. 

Eerder werd bekend dat Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden er als onafhankelijk de Vlaams Belang-lijst trekt. Groen wist dan weer de Vilvoordse deradicaliseringsambtenaar Jessika Soors aan te trekken. Bij N-VA kreeg Theo Francken vrouwenrechtenactiviste  Darya Safai bij zich op de lijst.

Goedele Liekens: "Ik beschouw me niet als een BV in de politiek"

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Goedele Liekens in "Van Gils & Gasten":

Videospeler inladen...

Meest gelezen