Passagier hangt anderhalve minuut tussen deuren rijdende bus

Een meisje heeft vanochtend in Diest enkele honderden meters mee gebengeld tussen de deuren van een bus. Zij is gelukkig ongedeerd gebleven. De chauffeur van De Lijn was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust.

Het meisje stapte af om enkele medereizigers van de drukke bus te laten. Toen ze opnieuw instapte, reed de bus vervolgens met open deuren door. Volgens andere inzittenden van de bewuste lijn 552 bleef het meisje gedurende enkele honderden meters buiten aan de bus hangen. Pas toen de chauffeur werd geroepen, zette hij de bus tot stilstand. 

Veiligheidssysteem

Op video’s op sociale media is te zien dat de bus erg vol is. De chauffeur sloot de deuren van zijn bus en is vertrokken, zonder gezien te hebben dat er nog een meisje tussen de deuren zat.

Bekijk hieronder de video die de regionale zender ROB-tv via twitter deelde:

Gelukkig is het goed afgelopen, hoewel het meisje flink geschrokken is

Sonja Loos, De Lijn

Sonja Loos van De Lijn zegt tegen Radio 2 Vlaams-Brabant dat "al hun bussen met een veiligheidssysteem zijn uitgerust, maar dat er iets fout is gegaan". "Wanneer iemand of iets tussen de deuren van de bus komt, gaat er namelijk een alarm af. De meeste bussen kunnen dan niet eens vertrekken, maar vandaag is het helaas misgegaan. Gelukkig is het goed afgelopen, hoewel het meisje en de chauffeur flink geschrokken zijn."

Meest gelezen