Videospeler inladen...

Paul Severs in het ziekenhuis opgenomen na hartaanval

Charmezanger Paul Severs (70) is opgenomen in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Na een zware hartaanval tijdens een fietstocht raakte hij in een coma. Dat heeft zijn zoon gemeld op Facebook. Paul Severs kent al een tijd gezondheidsperikelen, maar bleef optreden. Dat is nu onmogelijk, zeker tot half april. De familie vraagt om de privacy te respecteren. 

Paul Severs brak in 1970 door met "Ik ben verliefd op jou''. Daarvan werden 120.000 exemplaren verkocht, ook in andere talen. Hij kwam uit de stal van producer en impresario Sylvain Tack. Dankzij de vrije radio Mi Amigo volgden de hits elkaar snel op, onder meer "Irina" en "Geen wonder dat ik ween". Een tijd werd hij, samen met Willy Sommers, beschouwd als de mogelijke opvolger van Will Tura.   

In de jaren 80 slabakte de carrière van Severs, maar met de komst van VTM, en zeker het programma "Tien om te Zien", scoorde hij weer successen en liepen de zalen vol. Die tweede periode begon met "Zeg 'ns meisje".

Paul Severs is getrouwd met Paulette, die in het begin een van zijn achtergrondzangeressen en danseressen was. Hij heeft een grote schare trouwe fans. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen