Podvis#7: Zin en onzin van een vliegtaks

In onze actua-podcast Podvis behandelen we deze keer de veelbesproken vliegtaks. Al weken trekken elke donderdag klimaatspijbelaars door de straten in ons land. Ze vragen een krachtdadig beleid om de klimaatverandering aan te pakken. Een van de suggesties die je dan hoort, is om de groei van de luchtvaart in te dijken, door de invoering van een vliegtaks. Riadh Bahri en Steven Decraene luisterden naar voor- en tegenstanders van een vliegtaks, en naar hun argumenten. Christine Van Tichel deed de montage.

Beluister hier de zevende aflevering van Podvis:

De luchtvaart en vooral de groei van die luchtvaart is veel wetenschappers en klimaatactivisten een doorn in het oog. De sector is verantwoordelijk voor 2,5 tot 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot, en blijft elk jaar groeien. De roep om een vliegtaks klinkt dan steeds luider.

België heeft vorige week de invoering van zo'n vliegtaks op tafel gelegd op een Europese vergadering. Maar is zo’n taks eigenlijk wel zinvol? En hoe moeten we die dan invoeren? Wat denkt de sector zelf en zou u bereid zijn om meer te betalen voor een retourtje naar Barcelona? U hoort het allemaal in deze Podvis.

Luister ook naar Podvis op

Meest gelezen