© VRT - 2019

Verhaal van Stig Broeckx krijgt na "Bargoens" vervolg in documentaire

Het vervolg van het onwaarschijnlijke revalidatieverhaal van wielrenner Stig Broeckx, dat momenteel te zien is in "Bargoens" op Eén, wordt door tv-maker Eric Goens ook nog in een documentaire gegoten.  Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag.  

Stig Broeckx kwam bijna drie jaar gelden zwaar ten val tijdens een wielerwedstrijd. Hij lag maandenlang in coma en leek veroordeeld tot een "vegetatief" leven. Maar dat was buiten zijn onwaarschijnlijke wilskracht en de niet aflatende steun van zijn familie en zijn omgeving gerekend. 

Daardoor zit hij nu op een punt waarvan zelfs de dokters dachten dat hij er nooit ging geraken.  Een van zijn hoofddoelen, opnieuw kunnen fietsen op een fiets met twee wielen, is intussen uitgekomen.  Eind vorig jaar maakte hij al een trainingstocht van veertig kilometer op de mountainbike. 

Zijn revalidatie is al enkele weken te volgen op televisie in het nieuwe seizoen van "Bargoens" op Eén, maar Eric Goens wil nog verder gaan. Hij blijft Broeckx al zeker tot na deze zomer volgen om zijn verhaal ook nog in een documentaire te gieten.  

"In de film verlaten we de cocon van het revalidatiecentrum en het ouderlijke huis, en zien we hoe Stig de draad met het dagelijkse leven weer opneemt", zegt Eric Goens. "De film krijgt dus een andere insteek, een ander tempo. We willen het echt naar het niveau van de cinema tillen. Ik hoop dat Eén geïnteresseerd zal zijn om de film uit te zenden, maar stiekem hoop ik dat hij ook echt naar de cinema gaat." 

Bekijk hieronder een fragment uit "Bargoens" waarin Stig Broeckx opnieuw een ei leert klaarmaken: 

In de aflevering van vanavond van "Bargoens" zal te zien zijn hoe Broeckx beslist om 4 kilometer te stappen ten voordele van zijn revalidatiecentrum in Pelt. 

Meest gelezen