BELGA

179 mensen geëvacueerd door brand in Brussels hotel Sofitel, vrouw in levensgevaar

In Brussel zijn 179 mensen geëvacueerd uit het hotel Sofitel door een brand. Die was ontstaan in de keuken. Eén vrouw raakte bewusteloos en is in levensgevaar.

Het was om 3.20 uur dat de hulpdiensten een melding kregen van de brand in het Sofitel op de Gulden Vlieslaan in Brussel. De brand was ontstaan in de keuken op de eerste verdieping van het hotel. Via de aircobuizen en door de nabijheid van de trappenhal is de rook verspreid in gans het hotel, waardoor iedereen moest geëvacueerd worden.

Verschillende ziekenwagens kwamen ter plaatse, en alle gasten werden geëvacueerd. "Er zijn twee reddingen gebeurd via een ladder, en op de bovenste verdieping werd een vrouw aangetroffen die ernstig bevangen was door de rook en bewusteloos was. Zij is naar het ziekenhuis gebracht", aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. De vrouw van 49 ligt op de afdeling intensieve zorg en is in levensgevaar. Tien mensen raakten bevangen door de rook. 

Het parket heeft een deskundige aangesteld om de brand te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een accidentele oorzaak.

Het hele hotel heeft rookschade, waardoor de gasten de nacht moesten doorbrengen in een ander hotel aan de overkant van de straat. Ze mochten vanmorgen wel hun spullen halen. Het hotel zal wellicht enkele dagen dicht blijven. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen