Britse kranten over de brexit-saga: van "May klampt zich vast" over "het huis van dwazen" tot "schorre horrorshow" 

Het Britse parlement heeft gisteren het brexitakkoord van premier Theresa May een tweede keer weggestemd. Geen echte verrassing, én voor de zoveelste dag op rij in de brexit-saga domineert May alle voorpagina's. Een beknopt overzicht van de Britse kranten zoals de Britten die vanochtend bij hun ontbijt krijgen voorgeschoteld:

The Independent ziet een "verpletterende nederlaag" en ziet Theresa May de parlementsleden oproepen om eindelijk een duidelijke keuze te maken. Het is tijd voor een tweede referendum, aldus de krant.

The Daily Telegraph heeft het zelfs over een "tweede vernedering". "May klampt zich vast", luidt het onomwonden. 

The Guardian vat de hoogdringendheid samen in de titel: "Nog een enorme nederlaag voor May. En slechts 16 dagen tot de brexit."

The Times probeert zich in te leven in de gevoelens van May, wellicht "tot wanhoop gedreven".

Nu ligt het in handen van het parlement, stelt de zakenkrant City A.M.

De tabloids nemen geen blad voor de mond. The Daily Mirror heeft het over de "brexit-uitstel-rotzooi".

"Het huis van dwazen." Zo noemt The Daily Mail het Britse parlement na de tweede "no" van gisteren. Volgens de krant kozen "minachtende parlementsleden om het wanhopige land in chaos te storten".

Het begint ook op de heupen te werken van The Daily Express. Hoeveel meer kan Groot-Brittannië aan?

The Sun heeft vooral oog voor de hese, gebroken stem van May waarmee ze haar brexit-akkoord verdedigde in het parlement. Het draaide uit op een "schorre horrorshow".

Meest gelezen