Burgemeester sluit mestopslagbedrijf in Watou

De burgemeester van Poperinge heeft een bedrijf in Watou laten sluiten, omdat het zonder vergunning werkt en de buren er last van hebben. Het gaat over een bedrijf dat mest opslaat en mogelijk ook verwerkt.

De buren klagen over geurhinder en over druk transport in de landelijke weg waar ze wonen. Ze hebben ook schrik voor mogelijke giftige stoffen. "Er zijn klachten over massaal veel zware tractoren die snel af en aan rijden naar het bedrijf, ook 's nachts", zegt burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge. "Bovendien is de activiteit niet vergund, daarom heb ik een stopzettingsbevel uitgevaardigd." De installaties in Watou werden gisteren verzegeld. Dat is een tijdelijke maatregel.

Milieuvriendelijk

Volgens de zaakvoerder is er bij de stad een vergunning in aanvraag voor de opslag van effluenten. “Als dat hier al niet meer mag, waar dan wel?”, foetert de man. “De velden van de landbouwers moeten toch bemest raken? Het gaat niet om mestverwerking, laat staan om giftige stoffen. Wij werken met een plantaardig bemestingsproduct. De opslag is milieuvriendelijk en veroorzaakt geen geurhinder. Ik hoop dat er eens rekening gehouden wordt met onze stiel: wij moeten grote investeringen doen in een moeilijke sector die afhankelijk is van het weer. We rekenen op wat goodwill van de bevoegde instanties.”

 

Meest gelezen