De glazen bol van specialist e-commerce Steven Van Belleghem: "Slimme luidspreker zal onze manier van consumeren veranderen"

"De glazen bol" is een podcastreeks waarin onze technologie-journalist Loutfi Belghmidi mensen ontmoet die van technologie hun beroep hebben gemaakt. Samen met hen kijken we in hun glazen bol. In de vierde aflevering staat Steven Van Belleghem centraal. Van Belleghem is ondernemer, professor marketing aan de Vlerick Management School en een veelgevraagde internationale spreker. Hij is ervan overtuigd dat technologie onze manier van consumeren volledig gaat veranderen.

Luister ook naar De Glazen Bol op:

Steven Van Belleghem heeft de technologiemicrobe gekregen toen hij tijdens zijn opleiding een stage volgde in de VS. "Ik had de kans om daar bij een tante te gaan logeren. Zij woonde niet ver van Silicon Valley", zegt hij. Van Belleghem is actief in verschillende technologiebedrijven. Daarnaast geeft hij ook lezingen. 

Van Belleghem organiseert reizen met Belgische ondernemers naar Silicon Valley en Shenzhen in China. Volgens hem staat China het verst als het gaat over technologische ontwikkelingen.  "Dat land is op één generatietijd totaal veranderd. Wij, Europeanen, dreigen achterop te lopen. Terwijl de Amerikanen, dankzij de grote technologiebedrijven, nog altijd innoveren."

Een voorbeeld hiervan zijn volgens hem de slimme luidsprekers zoals Google Home en Alexa. Slimme luidsprekers kan u met de stem bedienen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de thermostaat te regelen of om boodschappen te bestellen. "In Amerika zijn ze ondertussen ingeburgerd. Daar kopen de mensen vanalles met Google Home en Alexa." Van Belleghem is ervan overtuigd dat ze onze manier van kopen en verkopen drastisch zullen veranderen. 

Meest gelezen