Drie doden door lawine op Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk

Door een lawine op de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, de Ben Nevis in Schotland, zijn drie personen om het leven gekomen. De Schotse politie had het eerst over twee doden en twee gewonden, maar een van de gewonde bergbeklimmers overleed later.

De lawine deed zich dinsdag rond de middag voor. Er werden reddingshelikopters en ziekenwagens ter plaatse gestuurd. De Schotse politie coördineerde de reddingsoperatie, waarbij vrijwillige reddingswerkers uit de omgeving hielpen.

Twee slachtoffers overleden ter plaatse, een derde overleed later in het ziekenhuis.Deze winter kwamen in twee verschillende incidenten al twee mensen om op de Ben Nevis

De Ben Nevis is met 1.345 meter de hoogste berg in het noorden van het Verenigd Koninkrijk.

Meest gelezen