Videospeler inladen...

Gebouw met school ingestort in Nigeria, onduidelijk hoeveel slachtoffers en overlevenden

In Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria, is een gebouw van vier verdiepingen ingestort. De bovenste verdieping was een lagere school, waar zo'n 100 kinderen aanwezig zouden zijn geweest op het moment van de instorting. 40 kinderen zijn al levend van onder het puin vandaan gehaald, voorlopig is staat de dodentol op minstens 10 mensen. Dat meldt de BBC. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend.

Duizenden omstaanders verzamelden zich rond het ingestorte gebouw. Reddingswerkers van het Rode Kruis en vrijwilligers proberen nog steeds mensen onder het puin vandaan te halen. 

Volgens de gouverneur was de school op de vierde verdieping illegaal. Het gebeurt wel vaker dat gebouwen in Nigeria instorten, omdat de bouwvoorschriften niet worden nageleefd en de materialen vaak van slechte kwaliteit zijn. Volgens een omstaander waren in de regio al vier andere gebouwen ingestort in vijf jaar tijd.

Volgens de BBC zijn er minstens 10 mensen zijn omgekomen. 40 kinderen zijn ondertussen van onder het puin gehaald. Verder melden de veiligheidsdiensten dat er "tientallen kinderen" in het gebouw zaten en dat er dus nog heel wat onder het puin liggen. Daarbij is nog niet zeker hoeveel gewonden en slachtoffers er zijn.

Bekijk hieronder beelden van de ramp:

Videospeler inladen...

Meest gelezen