Nieuw jeugdhuis voor Nieuw Gent

In Gent is een nieuw jeugdhuis geopend. Het jeugdhuis in Nieuw Gent wil vooral jongeren zelf mee laten kiezen wat er gebeurt. Zo geeft het jeugdhuis ook aandacht aan meisjes en jongeren die willen bidden.

In de Agaatstraat in Nieuw Gent is het nieuwe jeugdhuis geopend. De Stad Gent werkte hiervoor samen met de jeugdwerkfederatie Formaat vzw. Toch is het de bedoeling dat vooral de jongeren inspraak hebben.

Meisjes

De jongeren kregen al inspraak bij de opstart. Er werd zelfs beslist om meisjes en jongens eigen momenten en ruimtes te geven. Volgens coördinator Stef Moens was daar vraag naar. “Het is gezelliger om hier alleen met meisjes te kunnen zijn, en zelfs veiliger”, zegt Sanna. Op donderdag is het jeugdhuis alleen voor meisjes. Ook op zaterdag zijn er activiteiten waar alleen zij aan kunnen meedoen.

Bidden

Er is ook aandacht voor jongeren die willen bidden. Zo is er een speciale gebedsruimte. “Er zijn jongeren die nood hebben aan een plek om tot rust te komen of aan een plek om te bidden”, zegt Stef Moens. “Wij proberen alles te voorzien voor de jongeren.”

Het jeugdhuis richt zich vooral op jongeren tussen de 13 en 30 jaar. Het jeugdhuis is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Op dinsdag opent het ook de deuren als er Champions Leaguewedstrijden gespeeld worden.

VRT NWS-reporter Yassine Atari trok voor de reeks "Labels" naar Nieuw Gent. Bekijk hieronder de aflevering en andere video's op ons YouTube-kanaal: 

kasto80

Meest gelezen