Overrompeling van donutwinkel na "Mijn vader is verdrietig"-tweet

Lag het misschien aan het feit dat de donutwinkel naast een tandartsenpraktijk lag? In ieder geval slaagde "Billy’s Donuts" in Missouri City, in de Amerikaanse staat Texas, er een week na opening nauwelijks in om klanten over de vloer te krijgen. Dat maakte de eigenaar alvast erg verdrietig en daarom besliste zijn zoon afgelopen weekend om een tweet naar zijn vrienden te sturen, opdat er toch iemand zou langskomen. Maar zoon Billy By -de vader heeft zijn zaak naar zijn zoon vernoemd- kreeg meer dan hij gehoopt had, toen die tweet plots viraal ging.

"Mijn vader is verdrietig omdat niemand naar zijn nieuwe donutshop komt", twitterde Billy. Er volgden uiteindelijk meer dan 330.000 retweets, meer dan 750.000 likes en ruim 10.000 reacties. En de winkel werd overspoeld door klanten. Dat dus na deze korte tweet:

Zoon Billy op tv-zender Fox 26: "Het was nooit mijn bedoeling om met die tweet viraal te gaan. Ik hoopte enkel dat mijn vrienden de zaak zouden bezoeken. Ik heb hooguit een 50-tal volgers op Twitter. Hoe het gebeurd is, weet ik niet. Maar plots werd de aandacht veel groter dan ik verwacht had. Dat Twitter zelf uiteindelijk aandacht aan het bericht besteedde (Twitter plaatste de tweet op zijn eigen account, nvdr), maakt me sprakeloos."

Niet alleen op Twitter was er aandacht voor "Billy’s Donuts". Ook op Instagram steeg het aantal volgers op enkele dagen tijd van nauwelijks enkelen tot ruim 125.000. De donutshop zelf kan intussen de klanten met moeite allemaal bedienen:

Volgende klant maakte alvast deze conclusie:

Meest gelezen