Na geval van agressie tegen parkeerwachter in Zellik: "Stop met onze mensen fysiek aan te vallen"

In Zellik, bij Asse, is een parkeerwachter van 21 in elkaar geslagen door verschillende mannen. Een discussie over een parkeerboete zou uit de hand gelopen zijn en mondde uit in een vechtpartij. De parkeerwachter kan de komende twee weken niet aan het werk.

"Eén van onze parkeerwachters is maandag inderdaad aangevallen toen hij in Zellik aan het werk was", vertelt Peter Lamens van parkeerbedrijf Optimal Parking Control. Volgens het bedrijf is een  restaurantuitbater samen met een paar personeelsleden en vrienden naar buiten gekomen. "De discussie ontaardde in fysieke agressie. Iemand heeft zelfs een terrasstoel stuk geslagen op het hoofd van onze parkeerwachter. Ze hebben hem nadien in zijn gezicht geschopt en geslagen, met een gebroken oogkas tot gevolg."

De restaurantuitbater in kwestie reageert verbaasd op de aantijgingen. Hij vertelt een ander verhaal. “Vorige week was hier al een discussie tussen een parkeerwachter en mijn zoon”, vertelt de man. “De parkeerwachter die hier maandagavond langskwam, wou weten met wie zijn collega ruzie had gemaakt. Vooraleer ik hem kon antwoorden, sloeg die parkeerwachter me op mijn hoofd."

Verzuring

Volgens het parkeerbedrijf gebeurt het steeds vaker dat hun parkeerwachters worden aangevallen. "Er is de laatste tijd meer verzuring in de maatschappij gekomen. Verbale en fysieke agressie komen meer en meer voor. Onze parkeerwachters doen gewoon hun werk. Ik wil daarom iedereen oproepen om te stoppen met hen fysiek aan te vallen." Zowel het bedrijf als de parkeerwachter zelf hebben intussen een klacht ingediend. "Wij pikken dit niet. We laten het gerecht zijn werk doen, maar de daders moeten gestraft worden."

Meest gelezen