Videospeler inladen...

Stormweer heeft lelijk huisgehouden in de bossen: 35 bomen geveld in Vrijbroekpark in Mechelen

De storm die afgelopen zondag over een groot deel van Vlaanderen raasde, heeft in bossen en parken veel schade veroorzaakt. Het opmeten en opruimen daarvan is nog volop aan de gang.  Onder meer de provincie Antwerpen werd zwaar getroffen. In het Vrijbroekpark in Mechelen hebben ze de handen vol.

35 bomen hebben de storm niet overleefd in het Vrijbroekpark. En dus worden de grote middelen ingezet om de schade aan te pakken.

De laatste 10 jaar vielen er hier bij een storm nooit zoveel bomen om. "Grote oude bomen in een moeras en dan nog rukwinden, dan kunnen die makkelijker vallen", legt domeinwachter Daan Thielemans uit. 

Maar ook de klimaatverandering speelt volgens de domeinwachter een rol. "Ik geloof dat er veel bomen stress hebben door de weersveranderingen."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen