Verschillende doden bij schietpartij in Braziliaanse school

In São Paulo, de grootste stad van Brazilië, hebben twee jonge mannen een bloedbad aangericht in een school. Ze drongen het schoolgebouw binnen en openden het vuur op scholieren. Er vielen zeker acht doden en verschillende gewonden. De twee schutters pleegden daarna zelfmoord.

De schietpartij vond plaats in een school in Suzano, een voorstad van São Paulo. Twee gewapende, gemaskerde jonge mannen drongen het gebouw binnen en openden het vuur. Ze maakten zeker acht dodelijke slachtoffers: het zou gaan om zeven leerlingen en een personeelslid. Er zouden ook bijna 20 gewonden zijn.

Over het motief van de schutters is nog geen duidelijkheid. Volgens de krant O Globo telt de getroffen school, een openbare middelbare school, zo'n 1.000 leerlingen. Er werken een honderdtal leerkrachten en ander personeel.

Brazilië is een land met hoge moordcijfers, maar schietpartijen op scholen komen niet vaak voor. De extreemrechtse president Jair Bolsonaro kondigde onlangs nog aan dat de controles op wapenbezit versoepeld zouden worden.

AFP or licensors

Meest gelezen