Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Voormalig campagneleider van Trump, Paul Manafort, krijgt opnieuw gevangenisstraf

In de Verenigde Staten is Paul Manafort veroordeeld wegens twee klachten voor samenzwering. Dat komt deels bovenop de gevangenisstraf die hij vorige week heeft gekregen wegens fraude en belastingontduiking. In totaal krijgt Manafort nu een celstraf van zeven en een half jaar.

Paul Manafort, voormalig campagneleider van Donald Trump, stond in Washington terecht wegens twee klachten voor samenzwering. Hij heeft schuldig gepleit en spijt betuigd.

Vanmiddag is hij daarvoor veroordeeld tot in totaal 60 maanden opsluiting. Dat komt deels bovenop de celstraf die hij vorige week in de staat Virginia heeft gekregen wegens belastingontduiking en financieel gesjoemel.

In totaal kijkt de 69-jarige Manafort nu aan tegen een celstraf van zeven en een half jaar. Dat wordt wel verminderd met de negen maanden die hij nu al in voorhechtenis zit.

Manafort heeft gelogen over zijn lobbywerk voor een buitenlandse mogendheid, namelijk de vroegere pro-Russische regering van Oekraïne, heeft miljoenen dollars witgewassen en andere getuigen aangezet om onder ede te liegen. Volgens de aanklager heeft hij "misdaad na misdaad begaan en de Amerikaanse idealen ondermijnd".

Net vandaag is bekendgemaakt dat Manafort ook in New York vervolgd zal worden wegens gesjoemel met hypotheekleningen. Er kan dus nog gevangenisstraf bijkomen.

Meest gelezen