Afrekening in New Yorkse maffia: hoofd van de Gambino-familie op straat doodgeschoten

Francesco Cali (53), die aan het hoofd stond van de beruchte New Yorkse misdaadfamilie Gambino, is gisteravond doodgeschoten voor zijn huis. Volgens een politieagent werden zes kogels in de borst hem fataal. De politie heeft nog niemand gearresteerd, het onderzoek is bezig.

Getuigen zeggen dat Cali eerst is neergeschoten en daarna overreden door een blauwe auto. Hij werd overgebracht naar het Staten Island University Hospital, waar hij is overleden.

Francesco Cali, alias "Franky Boy" in 2008, foto van de Italiaanse politie.

Volgens de politie van New York is de afrekening de eerste moord op een maffiabaas sinds 1985. Toen werd de legendarische Paul Castellano vermoord, die ook aan het hoofd stond van de maffiagroep.

De New Yorkse Gambino-familie was lange tijd een van de belangrijkste criminele groepen van de Verenigde Staten. Ze stond toen onder leiding van de flamboyante John Gotti. Nadat hij en andere leidersfiguren waren opgesloten, verloor de familie aan invloed. Francesco Cali, bijgenaamd Franky Boy, had de touwtjes in handen sinds 2015.

Meest gelezen