Ben Weyts krijgt (alweer) brief van Pamela Anderson

Pamela Anderson, de bekende actrice uit de tv-serie Baywatch, bedankt Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voor wat hij doet voor het welzijn van de dieren. De Vlaamse regering, waar Weyts deel van uitmaakt, heeft beslist om pelsdierkwekerijen en het dwangvoederen van dieren te verbieden.

Pamela Anderson (51) wil Ben Weyts persoonlijk bedanken voor zijn inspanningen. "Dit is werkelijk uitstekend nieuws voor honderdduizenden weerloze dieren. In naam van de dieren: dank u Vlaanderen, dank u België!" schrijft Anderson, die al lang een actieve dierenrechtenactiviste is. De bestaande pelsdierkwekerijen in Vlaanderen moeten ten laatste in 2023 de deuren sluiten. Ook dwangvoeding voor de productie van foie gras zal niet meer toegelaten zijn.

Niet de eerste brief

 

Eind 2017 schreef Anderson al een brief naar Weyts om hem te vragen waarom er nog geen verbod was. "Hou alstublieft je belofte om het kweken van pelsdieren voor bont te verbieden", schreef ze toen. "Wie kan Pamela Anderson nu iets weigeren", antwoordde Weyts. De minister hield zijn belofte en kreeg nu dus opnieuw post.

Meest gelezen