Videospeler inladen...

Israëlische leger: "Twee raketten afgevuurd vanuit Gaza op regio Tel Aviv"

In Tel Aviv, de tweede stad van Israël, is vanavond het luchtalarm afgegaan. Volgens het Israëlische leger zijn twee raketten vanuit Gaza afgevuurd richting Tel Aviv en omstreken. De laatste raketaanval op Tel Aviv dateert van 2014, toen Israël oorlog voerde met Palestijnse militanten in Gaza.

Volgens Israëlische militaire bronnen kon een van de raketten worden onderschept door het antirakettensysteem, de andere raket viel neer in een onbewoond gebied. Er is op dit moment geen sprake van eventuele vernielingen of slachtoffers.

Het Israëlische leger zegt dat de raketten zijn afgevuurd vanuit de Gazastrook, het Palestijnse gebied tussen Israël en Egypte. Het zou gaan om Fajr-raketten, van Iraanse makelij. Er is voorlopig ook nog geen opeising van de raketaanval.

De Gazastrook wordt bestuurd door de Palestijnse beweging Hamas, die door de Israëlische regering wordt beschouwd als terreurorganisatie. Maar Hamas ontkent dat het achter de raketaanval van vanavond zit.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft intussen een spoedvergadering bijeengeroepen met de top van het leger, onder meer om na te gaan hoe Israël de raketaanval gaat beantwoorden.

Meest gelezen