Len (links) en Milan (rechts)

Jongen uit Peizegem redt klasgenootje dankzij "Baywatch"

De 11-jarige Len heeft gisteren tijdens de speeltijd zijn klasgenootje Milan gered. De jongen was aan het stikken in een stukje wortel, waarop Len de heimlichmethode toepaste. Die had hij een week eerder in de film "Baywatch" gezien.

"We waren aan het praten", steekt Len van wal. "Ik weet niet goed meer waarover, maar plots begon Milan te roepen en vreemde bewegingen te maken. Geen moment heb ik geaarzeld. Handen rond zijn middel en maar duwen tot het stukje eruit floepte."

Een kleine daad met grote gevolgen, vinden de ouders van Milan. Papa Gilbert Verhaegen: "Elke dag gaat onze enige zoon Milan met zijn fiets naar school en zijn we best bezorgd. Dat je kind zou overlijden door een stukje wortel in zijn keel, dat kan er bij mij niet in. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de reactie van Len."

Baywatch

Maar hoe kwam Len erop om de heimlichmethode toe te passen, die hij nooit heeft geleerd? "Ik had de week ervoor de film "Baywatch" gekeken. Daar was ook iemand aan het stikken, die werd gered door die heimlichbeweging."

Eind goed al goed. Volgende week wordt Len gehuldigd voor zijn heldendaad.

Meest gelezen