Afbeelding van het vakantiehuisje op 2dehands.be

Drie Limburgers aangehouden na verdacht overlijden in vakantiehuisje bij Rochefort 

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie Limburgers aangehouden in het kader van een verdacht overlijden. Gisteren werd een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen in een chalet in de buurt van Rochefort. Het parket gaat uit van doodslag. Uit verschillende bronnen klinkt dat het mogelijk om een afrekening in het drugsmilieu gaat. 

Gisteren werd in een vakantiehuisje in Forzée, een klein dorpje tussen Ciney en Rochefort, een Genkenaar van 33 jaar dood aangetroffen. Het was de eigenaar van het huisje, een Antwerpenaar die zelf ook in de omgeving woont, die de vondst deed.

Het slachtoffer werd met geweld om het leven gebracht, meldt het parket van Limburg. We vernemen dat het om een gruwelijke moord gaat. Verschillende bronnen spreken van een afrekening binnen het drugsmilieu. De betrokkenen zouden zich namelijk bezighouden met een handel in cocaïne. 

Drie twintigers aangehouden

In het kader van het onderzoek zijn nu drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie twintigers uit het Limburgse, waarvan twee broers. Een van de verdachten is een medebewoner van het slachtoffer. Ze woonden aan de Koning Boudewijnlaan in Nieuwe Kempen in Genk. Volgens zijn raadsman Marc Pirard heeft zijn cliënt "er niets mee te maken". Het parket kan niet bevestigen of de drie verdachten ook de huurders van de chalet waren. 

Morgen verschijnen de verdachten voor de raadkamer in Tongeren, die moet beslissen of ze verder aangehouden blijven. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met de federale gerechtelijke politie in Dinant, waar vandaag nog een autopsie op het lichaam van het slachtoffer wordt uitgevoerd. 

Meest gelezen