Archieffoto

Ernstige hinder aan Franse grens door stiptheidsactie Franse douaniers 

Een stiptheidsactie van de Franse douaniers aan de Eurotunnel zorgt voor ernstige hinder rond de haven van Calais. Aan de grensovergang met Frankrijk staat er meer dan 10 kilometer file. De E40 in Oostduinkerke is volledig afgesloten. 

Aan de grens met Frankrijk staat er intussen meer dan 10 kilometer file. Om te voorkomen dat de problemen daar erger worden, heeft de politie de E40 ter hoogte van Oostduinkerke nu volledig afgesloten. Het verkeer staat als sinds 5 uur vanmorgen geblokkeerd voor de versperde grensovergang in Adinkerke. "De auto's die voorbij de grensovergang vaststaan worden mondjesmaat door de Franse politie doorgelaten", zegt Peter Bruyninck, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. "Het ziet ernaar uit dat de bestuurders daar nog wel even vaststaan."

Het ziet ernaar uit dat de bestuurders ter hoogte van Adinkerke nog wel even vaststaan
Peter Bruyninck, woordvoerder Vlaams Verkeerscentrum

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum zal de hinder nog de hele dag aanhouden. Bestuurders krijgen de raad om indien mogelijk op lange afstand om te rijden. "De afrit in Oostduinkerke is volledig afgesloten. Bestuurders worden daar meteen op de E40 richting het binnenland gestuurd, waar ze verder om kunnen rijden", voegt Bruyninck toe. Omrijden kan in de richting van Brugge en Brussel naar Duinkerke via Doornik, en vanuit Gent richting Duinkerke via Kortrijk en Rijsel.

De Franse douaniers willen met hun acties aantonen wat de mogelijke gevolgen van een harde brexit kunnen zijn. De douaniers vinden dat ze versterking moeten krijgen en ook een beter loon. 

Meest gelezen