Afwerking knooppunt Aalter op E40 begint eind deze maand

De werkzaamheden aan het nieuwe op- en afrittencomplex langs de E40 in Aalter liggen nu al vijf maanden stil. Maar binnenkort is er opnieuw activiteit op de werf. Dan start de bouw van de fly-over, de brug die de E40 rechtstreeks moet verbinden met de expressweg naar Aalter.

“Alle werken zijn tot nu toe zeer vlot verlopen, maar het klopt dat de werken voor het bouwen van de fly-over wat vertraging oplopen”, zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer. “De fly-over is een heel complexe constructie met een uniek ontwerp. Zodra de plannen de goedkeuring van AWV krijgen, zullen de werken op het terrein hervat worden. Concreet zal de aannemer vanaf maandag 18 maart beginnen met de voorbereidingen op de werf. Vanaf 25 maart wordt de wapening voor de fly-over geplaatst. Alle voorbereidingswerk vergt echter meer tijd dan initieel verwacht.”

Zwitserland

Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) is blij dat er weer gewerkt wordt. “In heel Europa ligt er alleen in Zwitserland een fly-over zoals we die in Aalter gaan creëren”, zegt Hoste. “Dat blijkt inderdaad moeilijker dan gedacht, en daardoor hebben de werken zowat vijf maanden stil gelegen. Normaal zou het hele afrittencomplex in april van dit jaar klaar zijn, maar dat zal niet lukken. Het wordt wellicht het einde van dit jaar vooraleer alles klaar is. Maar de eerstvolgende maanden zal er amper extra hinder zijn voor het verkeer."

kasto80

Meest gelezen