Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Maya Jocelyn

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Maya Jocelyn, 46 jaar, uit Sharon, Connecticut.

Ze is 46 jaar oud, ze komt uit Sharon, Connecticut. Maak kennis met Maya Jocelyn. Ze danst al sinds ze vijf is. Ze is erkend massagetherapeute, én leidt sinds een jaar of tien haar eigen studio, Studio Maya. 

Ze combineert yoga, Pilates, en een goed gesprek om mensen met blessures weer beter en gezonder te maken. De Maya Methode is een holistische aanpak van chronische pijn en herstel na kwetsuren, door mensen anders te leren bewegen, en hun eigen pijn onder ogen te zien. 

Ik leerde Maya kennen door mijn vrouw die kind aan huis is in de studio van Maya. De twee raakten ook goed bevriend. Een wandeling van een kwartier naar Bergen Street 603, in Brooklyn. Maya Jocelyn schrijft intussen ook een boek over helingsmethode. Ze kreeg onlangs aandacht van het beroemde tijdschrift Vogue. 

Maya groeide op in de bossen van de staat Connecticut. Ze gaat er vaak terug om te denken, te verstillen, en te reflecteren.  Haar werk kwam in een stroomversnelling terecht door de ziekte en de dood van haar broer, die ze van erg dichtbij meemaakte. 

Haar studio in de stad is populair. In de drukke rat race van New York nemen mensen er even de tijd om weer in balans te komen met hun lijf. We zijn allemaal zo drukdrukdruk dat we niet eens merken als ons lichaam zegt: genoeg! 

Oog in oog met Maya Jocelyn.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen