Musical van "Titanic" in de maak aan Donkmeer in Berlare

Een musical over de "Titanic" hebben we nog niet gezien in Vlaanderen. Regisseur Tijl Dauwe uit Zele brengt daar verandering in. Hij regisseert de musical over het legendarische schip dat tegen een ijsberg voer en zonk. De musical zal plaatsvinden in Berlare aan het Donkmeer.

Regisseur Tijl Dauwe kent het Donkmeer heel goed, hij kwam er heel vaak als kind. Hij kwam zelf met het idee om "Titanic" te spelen. "Ze verklaarden mij eerst voor gek, toen ik het idee lanceerde. We kunnen dat schip toch nooit laten zinken. En inderdaad, we kunnen niet elke dag een schip laten zinken voor een musical. Het Donkmeer is daar ook niet diep genoeg voor. Maar we gaan wel de illusie wekken. Mensen gaan absoluut het gevoel hebben dat ze het schip echt hebben zien zinken."

Onder anderen Ivan Pecnik, Peter Bulkaen, Michiel De Meyer en Line Ellegiers spelen mee in dit iconisch verhaal. 

Het verhaal dat je op het Donkmeer zal zien, is wel een beetje anders dan de film met Kate Winslet en Leonardo Di Caprio die we allemaal kennen. Hier zal het niet zozeer om het koppel gaan, wel meer over de passagiers en de bemanning op het schip.

De musical "Titanic" zal gespeeld worden vanaf 23 augustus 2019, en dat op het Donkmeer in Berlare.

 

kasto80

Meest gelezen