Dood Priscilla Sergeant (14): Eén  minderjarige niet gestraft, andere krijgt berisping

De Brusselse jeugdrechtbank heeft besloten één van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, geen enkele maatregel op te leggen. Een andere minderjarige kreeg een berisping.  

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli 2012 dood teruggevonden in een veld in Dworp. Een kleine maand later werden drie verdachten opgepakt: een man van 46 jaar en twee minderjarigen van 12 en 16 jaar. De drie hadden het meisje urenlang gepest, ze dwongen haar onder andere peper en medicijnen te slikken en urine te drinken. Toen het meisje de volgende ochtend dood bleek te zijn, verborgen ze haar lijk.

De oudste jongen, die net 24 is geworden, werd schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg, opzettelijke slagen en verwondingen en aanranding van de eerbaarheid, maar volgens de jeugdrechtbank was een uithandengeving niet meer mogelijk. De enige andere mogelijke maatregel, een berisping, stond dan weer niet in verhouding tot de feiten en was niet aangepast aan de houding van A. zelf, die nooit enig schuldinzicht had getoond.

Ook de jongste dader verscheen vandaag opnieuw voor de rechtbank. Volgens de rechter heeft hij, zoveel jaar na de feiten, zijn leven gebeterd. Hij verbleef ook jaren in een jeugdinstelling en in een begeleidingstehuis. De jeugdrechter gaf hem daarom enkel een berisping.

Meest gelezen