Gent krijgt hoogste studentenwoontoren van Vlaanderen

Projectontwikkelaar Upgrade Estate gaat tussen De Sterre en het Technologiepark een toren met studentenkamers bouwen. Zowat 300 studenten zullen er kunnen genieten van alle luxe én van een fitnessruimte en een kamer voor virtual-reality-spellen.

Gent zit duidelijk in de lift als studentenstad. Het aantal onderwijsrichtingen en studenten neemt jaar na jaar toe. "Op die groei willen wij inspelen met een eigentijds, kwalitatief aanbod van studentenkamers", zegt Nele Vandamme van projectontwikkelaar Upgrade Estate. "Er is vooral nood aan goed beheerde studentenhuisvesting. Om versnippering tegen te gaan concentreren we alle studentenkamers daarom in één project."

Fitness

De woontoren wordt 65 meter hoog. Naast huisvesting zal het project ook ontspanning bieden, met onder andere een fitnessruimte en een terrein voor beach volley. Er komt ook een ruimte waar de studenten virtual-reality-spelletjes kunnen spelen. De huurprijs voor een kot zal variëren tussen 365 en 480 euro per maand. Tegen oktober 2020 moet alles klaar zijn.

kasto80

Meest gelezen