Videospeler inladen...

Geruchten over Anuna De Wever & co: waar of niet waar?

Sinds enkele weken circuleren er berichten online die de motieven van Anuna De Wever, het gezicht van de klimaatspijbelaars, en het klimaatprotest in ons land in vraag stellen. Wij zochten uit of de geruchten kloppen.

De berichten duiken op in verschillende vormen, maar vallen op te delen in 2 grote punten van kritiek: een beschuldiging van politieke inmenging en vraagtekens bij de ecologische voetafdruk van Anuna De Wever zelf.

De berichten worden massaal gedeeld via Facebook, Twitter, mail en Whatsapp. Een 100-tal mails bereikte de redacties van VRT NWS, en verschillende journalisten werden persoonlijk gecontacteerd. Ook onze ombudsman kreeg vaak de vraag of de beschuldigingen waar zijn. Bovendien is er boven de berichten vaak letterlijk “Zoiets onderzoekt Pano niet” te lezen.

Reden genoeg voor ons om uit te zoeken of de beschuldigingen die online de ronde doen waar zijn of niet. Bekijk hieronder wat er klopt van de beweringen en wat niet:

Videospeler inladen...

Meest gelezen