Videospeler inladen...

Granaten gevonden bij Park Spoor Noord in Antwerpen: derde incident in twee weken tijd

Bij Park Spoor Noord in Antwerpen werden vanmorgen granaten gevonden. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en heeft vastgesteld dat het mogelijk om nepgranaten gaat. De granaten zijn niet ontploft, maar mogelijk was het wel de bedoeling om geparkeerde wagens te beschadigen. Vorige week waren er al twee incidenten in de wijk, waarbij geparkeerde wagens werden vernield.

In Antwerpen zijn deze morgen drie granaten gevonden in de Rupelstraat, in de buurt van het Park Spoor Noord. De explosieven zijn niet ontploft. De ontmijningsdienst van het leger kwamen ter plaatse en stelde vast dat het mogelijk om nepgranaten ging. Even werd een perimeter ingesteld, maar intussen mogen buurtbewoners hun huizen weer verlaten. 

Vorige week waren er in Antwerpen al verschillende incidenten met auto's die vernield waren door granaten en brandstichting. Zo brandde tien dagen geleden al eens een wagen uit in dezelfde straat.

Vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag ontploften enkele granaten die onder twee geparkeerde wagens waren gegooid. De politie onderzoekt of dit te maken heeft met drugsgeweld. 

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen