Israël bombardeert verschillende doelwitten Hamas
AFP or licensors

Israël beantwoordt raketaanvallen op Tel Aviv met bombardementen in de Gazastrook

In Israël heeft het leger luchtaanvallen uitgevoerd op verschillende doelen van Hamas in de Gazastrook. De vergeldingsactie kwam er nadat de stad Tel Aviv gisteravond bestookt werd door twee raketten. Volgens  Israël werden deze afgevuurd door Hamas. 

Het was al van 2014 geleden dat Tel Aviv nog bestookt werd met raketten. Bij de raketaanval op de Israëlische kuststad vielen geen gewonden. Een van de projectielen belandde in een open vlakte buiten de stad, het andere zou in zee zijn beland.  

Vergeldingsactie Israël

Hoewel Hamas ontkende iets met de raketaanvallen te maken te hebben, hield Israël de Palestijnse verzetsbeweging er verantwoordelijk voor. Daarop reageerde het met luchtaanvallen op Hamas-doelen in de Gazastrook.

Verschillende bronnen melden dat onder meer een marinebasis, een centrum voor drones en een ondergrondse bouwplaats voor raketten onder vuur zouden zijn genomen. Bij de bombardementen in Gaza zijn er ook een aantal mensen gewond geraakt. 

Vanmorgen zouden er dan opnieuw raketten richting Israël zijn afgevuurd. Die zouden zijn onderschept door de "Iron Dome", het Israëlische raketafweersysteem. De spanningen aan de grens tussen Israël en Gaza zijn het laatste jaar weer erg opgelopen. Met de huidige aanvallen is de kans groot dat het Israëlisch-Palestijnse conflict weerom escaleert. De organisatie "Mars voor de terugkeer", die elke vrijdag bijeenkomt om te protesteren tegen de Israëlische bezetting , heeft aangekondigd dat er vandaag geen actie gevoerd zal worden, precies om verder geweld te vermijden. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen