BELGA/VIDAL

Lichaam kardinaal Danneels kan 3 dagen gegroet worden in Mechelen, uitvaart is vrijdag

Het lichaam van de gisteren overleden kardinaal Godfried Danneels wordt volgende week drie dagen opgebaard in het Aartsbisschoppelijk Paleis in Mechelen, waar mensen kunnen komen groeten en afscheid nemen. De uitvaart vindt volgende vrijdag om 11 uur plaats in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.

Het lichaam van Danneels wordt opgebaard in het Aartsbisschoppelijk Paleis aan de Wollemarkt in Mechelen. Langsgaan om afscheid te nemen van de kardinaal kan maandag, dinsdag en woensdag, telkens van 15 uur tot 19 uur.

"Het Aartsbisschoppelijk Paleis is de plek waar hij 30 jaar gewoond en gewerkt heeft en het is dus een zeer symbolische plaats voor de kardinaal", zegt Geert De Kerpel, woordvoerder van de persdienst van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel. Mensen kunnen het lichaam groeten en het Aartsbisdom voorziet ook een rouwregister waarin mensen een boodschap kunnen achterlaten.

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 22 maart om 11 uur in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Naast de vele prominenten die worden uitgenodigd zal in de kathedraal ook plaats zijn voor burgers die de dienst willen bijwonen. De deuren gaan open om 9.30 uur, het lichaam kan gegroet worden tot 10.40 uur. 

Kardinaal Danneels is gisteren overleden. Hij werd 85. 

Meest gelezen