Ieper neemt maatregelen om uitgaansbuurt weer veilig te maken

De stad Ieper wil de uitgaansbuurt weer veilig maken. De afgelopen twee weekends waren er vechtpartijen. Cafégangers raakten gewond door glasscherven. Burgemeester Emmily Talpe heeft overlegd met de cafébazen en met de politie en neemt maatregelen.

Er komt een speciale "uitgaanspatrouille" die tussen 's avonds tien uur en 's morgens zes uur op de Vismarkt en Kiekenmarkt van Ieper zal rondlopen. "Die agenten zullen preventief aanwezig zijn, niet alleen in de uitgaansbuurt maar ook tijdens fuiven. Dat moet de veiligheid garanderen", zegt burgemeester Emmily Talpe.

Camera's vervangen

Verder wil de stad ook de oude camera's vervangen. "Want de camera's hangen daar al meer dan tien jaar, de beelden zijn niet scherp: je kunt geen gezichten herkennen", legt de burgemeester uit.

Charter

Samen met de horeca-uitbaters wil het stadsbestuur ook een charter opmaken en ondertekenen. Daarin kan staan dat de cafébazen er mee zullen voor zorgen dat niemand nog met glazen naar buiten gaat. Of ze kunnen iemand die al dronken is, geen alcohol meer geven. En als er problemen zijn, zouden ze elkaar moeten verwittigen dat er amokmakers rondhangen.

"We hebben een gedeelde verantwoordelijkheid: de politie, de horeca, de jeugd en de stad", besluit burgemeester Talpe. "We moeten er samen voor zorgen dat de uitgaansbuurt een plaats is waar onze jongeren veilig kunnen uitgaan."

 

Meest gelezen