Nieuw meer voor watersport in Middelkerke

In Middelkerke komt er een groot meer waar je kunt watersporten. Het komt in de Zeelaan. Het meer wordt 140 op 50 meter groot.

De projectontwikkelaar die eigenaar is van de grond in de Zeeland, wil al lang graag een hotel bouwen.. Maar dat wilde de gemeente niet zomaar. De eigenaar mag z'n hotel zetten als hij ook voor watersportinfrastructuur zorgt, waar iedereen gebruik kan van maken. Op het meer zul je kunnen waterskiën en komen er wavebaden. 

Kost gemeente niets

De projectontwikkelaar zal alle kosten op zich nemen. "De gemeenschap zal er niet voor betalen", zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker blij. "We hebben een afspraak met de projectontwikkelaar: hij zal de investering doen." In ruil verandert Middelkerke de bestemming van de grond, waardoor de projectontwikkelaar ook een hotel kan bouwen op het domein.

 

Meest gelezen