Twee mannen in Amsterdam opgepakt voor mogelijke levering wapens terroristische aanslagen Parijs 2015

Het Nederlandse openbaar ministerie zegt dat de politie twee mannen in Amsterdam heeft opgepakt voor betrokkenheid bij de terroristische aanslagen van november 2015 in Parijs. De twee zouden geholpen hebben bij het leveren van de wapens. Onder meer Belgische rechercheurs zijn betrokken bij het onderzoek naar de mannen.

De opgepakte mannen zijn 29 en 31 jaar oud. De 29-jarige verdachte verscheen vrijdag voor een onderzoeksrechter, die beval hem twee weken vast te houden. Aanklagers zeggen dat de andere verdachte om gezondheidsredenen is vrijgelaten. 

Belgische rechercheurs

Nederlandse, Franse en dus ook Belgische rechercheurs zitten al enkele tijd op het onderzoek naar de mannen en de wapenlevering. Computers, gegevensdragers, documenten en mobiele telefoons zijn bij het doorzoeken van hun huizen in beslag genomen.

Het gaat volgens het openbaar ministerie in Nederland om de mogelijke levering van de wapens die in Parijs in 2015 gebruikt zijn door islamitische extremisten. 130 mensen werden, nog geen jaar na de aanslag op Charlie Hebdo, bij het voetbalstadion "Stade de France", de concertzaal "Bataclan" en meerdere cafés in de hoofdstad gedood.

Meest gelezen