Videospeler inladen...

Groen gaat resoluut voor "nieuwe wind" en nieuwe politieke meerderheid

Volgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci is het tijd voor een nieuwe meerderheid. Die moet zorgen voor een menselijker beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en gezonde buurten. Ze heeft dat gezegd tijdens een zogenoemde campagnemeetup van Groen, waarbij de partijmilitanten zijn opgewarmd voor de kiescampagne.

Groen is de mosterd voor zijn campagnemeetup gaan halen in Nederland, waar Jesse Klaver onder meer met enthousiaste meetups zijn partij GroenLinks weer op de electorale kaart heeft kunnen zetten.  Enthousiasme, ongedwongenheid, optimisme: dat zijn de ingrediënten waarmee Groen in de voetsporen van GroenLinks hoopt te treden.

"Het is tijd voor een nieuwe wind", aldus Almaci. "Het is tijd voor een nieuwe politieke meerderheid." Die moet volgens haar zorgen voor menselijk beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en voor gezonde buurten met groen op wandelafstand. "Het is tijd voor menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Dat is ons plan A, want er is geen planeet B."

Almaci en Groen willen mensen niet verdelen, maar samenbrengen. "We delen meer dan we denken", zegt ze.

Eerder deze week stelde Groen nog een klimaatplan voor, en dat heeft de partij nogal wat kritiek opgeleverd. "Dat hoort erbij", aldus Almaci. "Ik heb maar één vraag aan al die ons aanvallen: wat is jouw initiatief? Wat is jullie plan? Dan kunnen we daarover in gesprek gaan, want verder aanmodderen is geen optie." 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen