Videospeler inladen...

Werd "bunga bunga"-meisje vergiftigd? Italiaans gerecht opent onderzoek naar verdacht overlijden

Het Italiaanse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het overlijden van een Marokkaans model dat aanwezig was op de beruchte "bunga bunga"-feestjes van oud-premier Silvio Berlusconi. De vrouw stierf begin deze maand in een ziekenhuis in Milaan. Volgens het openbaar ministerie vertoonde ze "symptomen van vergiftiging".  

Het 34-jarige Marokkaanse model Imane Fadil stierf op 1 maart in een ziekenhuis in Milaan. Ruim een maand eerder was ze daar opgenomen met hevige buikpijn. Aan haar omgeving en haar advocaat zei ze dat ze vreesde dat ze was vergiftigd. 

Volgens het openbaar ministerie in Milaan hebben de artsen nog geen uitsluitsel over de doodsoorzaak, maar zijn er in haar medisch dossier "een aantal afwijkingen" te vinden. Uit het toxicologisch onderzoek zou zijn gebleken dat in haar bloed een mengsel van radioactieve stoffen was gevonden.  

Bunga bunga

In 2012 trad Imane Fadil op als getuige in een rechtszaak tegen Silvio Berlusconi. De gewezen premier stond terecht wegens betaalde seks met een minderjarige tijdens zijn beruchte "bunga bunga"-feestjes. "Rubygate", zoals het schandaal werd genoemd, leverde Berlusconi een veroordeling op, die later evenwel ongedaan werd gemaakt.

Fadil was destijds een graag geziene gast op de "bunga bunga"-feestjes. In de rechtbank vertelde ze over hoe het er op die feestjes aan toe ging. Ook ten tijde van het proces liet Fadil de pers weten dat ze vreesde voor haar veiligheid.

Volgens de Italiaanse pers was ze nu bezig met een boek over haar ervaringen tijdens de beruchte seksfeesten. Het openbaar ministerie zou een manuscript in handen hebben.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen