Nicolas Maeterlinck

Ontwerpakkoord ondertekend met arbeiders van staalbedrijf NLMK Clabecq

Bij het staalbedrijf NLMK Clabecq hebben de directie en de vertegenwoordigers van de arbeiders een ontwerpakkoord getekend met het oog op een sociaal plan. De tekst zal vanaf maandag aan de arbeiders worden voorgelegd, zo meldt de directie van het bedrijf.

De gesprekken tussen de directie en de vakbonden van het staalbedrijf kaderen binnen de procedure-Renault. Midden januari maakte de directie van het Russische bedrijf namelijk haar intentie bekend om op de site in het Waals-Brabantse Klabbeek (Clabecq) 290 banen te schrappen, ongeveer 50 procent van de totale tewerkstelling in de fabriek.

Deze week werd de productie op de site opnieuw opgestart nadat het personeel meer dan een maand het werk had neergelegd uit protest met de afvloeiingsplannen.
Wat de bedienden betreft worden de onderhandelingen maandag verdergezet.

Meest gelezen